„Jumalanna Tort“
Retsepti autor: Paula Särekanno
Originaalarttikkel leitav http://www.ruubik.ee/
Roosiveega kreemine tort sobib imehästi kaunistama mõnda naisteõhtut. See valge unelm on nii luksuslik ja õrnalt roosine!
Foto : Viljar Särekanno
Koostisosad (20 cm diameetriga vorm): 200 g digestive küpsiseid , 50 g sulatatud võid, 1200 g toorjuustu,1 tl vanillisuhkrut, 200ml agaavisiirupit, 2 lehte želatiini,5-6 tl roosivett, poole laimi mahl
Purusta küpsised ja sega kokku sulatatud võiga. Vooderda 20 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja suru küpsisepuru ühtlase kihina sinna põhja. Tõsta külmikusse tahenema. Pane külma vette likku želatiinilehed. Kreemiks sega kokku toorjuust, vanillisuhkur ja agaavisiirup. Pressi laimimahl väikesesse potti, kuumuta ja keera tuli alt kinni. Võta leotatud želatiinileht, pressi peopesas liigne vesi välja ja lahusta soojas laimimahlas. Korda sama teise lehega. Kalla želatiini vedelik kreemi hulka, samal ajal vispliga kiirelt segades. Viimasena lisa vastavalt maitsele kas 5tl või 6tl roosivett. Kalla kreem küpsisepõhjale, jättes pealse mõnusalt lainetama. Tõsta külmikusse tahenema vähemalt 3-4 tunniks või üleöö. Enne serveerimist eemalda küpsetuspaber, tõsta tort serveerimisalusele ja kaunista küpsisepuru ning roosiõitega ♥
Maasika–roosi smuutikauss kahele
Koostisosad: 200 g maasikaid; 2 banaani; 3 datlit; 20 g kaera; 100 ml mandlipiima; 1-2 tl Rosaya orgaanilist roosivett
Külmuta maasikad ja hakitud banaanitükid. Püreesta blenderiga kõik koostisosad.
Vala smuuti kaussi ja kata meelepäraste lisanditega – seemnete, pähklite, puuviljade või marjadega ♥
Mango–roosi smuutikauss kahele
Koostisosad: 200 g mangot; 2 banaani; 1 kirevili (passionivili); 3 datlit; 20 g kaera; 100 ml mandlipiima; 1-2 tl Rosaya orgaanilist roosivett.
Külmuta mango ja hakitud banaanitükid. Püreesta blenderiga kõik koostisosad. Vala smuuti kaussi ja kata meelepäraste seemnete, pähklite, puuviljade või marjadega ♥
Shokolaadi-roosi smuutikauss kahele
Koostisosad: 1 avokaado; 3 banaani; 100 g külmutatud vaarikaid; 5 datlit; 3 spl kakaod; 100 ml mandlipiima; 2 tl Rosaya orgaanilist roosivett.
Külmuta hakitud avokaado- ja banaanitükid. Püreesta blenderis kõik koostisosad. Vala smuuti kaussi ja kata meelepäraste lisanditega – seemnete, pähklite, puuviljade või marjadega ♥
Chia seemnepuding roosise puuviljasalsaga kahele
Koostisosad: 50 g chia seemneid; 250 ml mandlipiima; 1 tl vaniljesuhkrut; 200 g meelepäraseid marju ja puuvilju; 1- 2 tl Rosaya orgaanilist roosivett; 1 tl mett
Eelneval päeval sega chia seemned vanilje ja mandlipiimaga. Haki marjad ja puuviljad, sega juurde roosivett ning lisa mett. Jaga chia seemnepuding kaussidesse ning peale serveeri roosist puuviljasalsat ♥
Mustsõstra-roosi smuuti
Koostisosad: 100 g mustsõstraid; 1 banaan; 10 mündilehte; 2 spl chia seemned; 250ml vett; 1- 2 tl Rosaya orgaanilist roosivett
Pane kõik blenderisse ja mikserda kuni koostis muutub siidiseks ♥
Roosi-maasika mokteil
Koostisosad: 1 laim; 6 mündilehte; 6 maasikat; 3 spl suhkrusiirupit; 1tl Rosaya orgaanilist roosivett; vesi; jää
Lõika laim kuubikuteks ja pane kõrgesse klaasi. Lisa siirup, roosivesi, maasikad ja mündilehed. Tambi kergelt lusika või spetsiaalse kokteilinuiaga. Täida klaas jääkuubikutega, kalla peale mullivesi. Kaunista mündioksaga ning serveeri maasika viiludega♥
Roosine Pannacotta maasikatega kahele
Koostisosad: 2,5 lehte želatiini; 100 ml kondenspiima; 200 ml piima; 1tl vanijesuhkrut; 1 tl Rosaya orgaanilist roosivett; 100g värskeid maasikad
Maasikatele lisa 1 spl mett ja 1 tl roosivett. Aseta želatiinilehed ligunema külma vette. Pane piim koos kondenspiima ja vaniljesuhkruga potti ning kuumuta segades keemiseni. Tõsta pott tulelt ning lisa leotatud ja kuivakspressitud želatiinilehed. Sega kuni želatiin on lahustunud. Vala segu kahe magustoiduvormi sisse ja pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tarretuma. Haki maasikad väikesteks kuubikuteks, lisa mesi ja roosivesi ning sega. Serveeri maasikamoos pannacottal♥
Võiküpsised roosi ja kardemoniga
Koostisosad(ca 70 küpsist): 200 g toasooja võid; 70 g roosuhkrut; 250 g nisujahu; 1tl vaniljesuhkrut; 1/2 kardemoni; näpuga soola.
Roosiglasuur: 1 tl Rosaya orgaanilist roosivett; 4 tl punast mahla; 125 g tuhksuhkrut
Kaunistuseks roosiõie ja pistaatsiapähkli segu. Hõõru või suhkruga kreemjaks, sega juurde sool, roosivesi, kardemon, vaniljesuhkur ja jahu. Sega tainas ühtlaseks massiks. Pane tainas tunniks külmkappi tahenema. Vormi meelepärase kujuga küpsisteks. Rulli taigen kahe küpsetuspaberi vahel 0,5 cm paksuseks ja lõika meelepärase vormiga välja kujukesed. Küpseta 175-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni küpsised on helekollased
Lase küpsistel jahtuda.
Küpsise kaunistamine: Sega omavahel tuhksuhkur, mahl ja roosivesi. Haki pistaatsipähkel väiksemateks tükkideks ja sega hulka kuivatatud roosiõisi. Kanna roosiglasuur küpsistele, pudista peale roosiõie ja paistaatsi segu.
Lase kuivada♥
Roosimoosi täidisega võiküpsis
Koostisosad: 200 g toasooja võid; 70 g roosuhkrut; 250 g nisujahu; 1tl vaniljesuhkrut; näpuga soola; 1/2 tl Rosaya orgaanilist roosimoosi igale küpsisele
Hõõru või suhkuga kreemjaks, sega juurde sool, roosivesi, vaniljesuhkur ja jahu
Sega tainas ühtlaseks massiks. Pane tainas üheks tunniks külmkappi tahenema. Rulli taigen kahe küpsetuspaberi vahel 0,5 cm paksuseks ja lõika vormiga välja ümmargused kettad. Pane alumisele kettale moos ja tõsta peale teine ketas, vajuta ääred kinni.Küpseta 175-kraadises ahjus 12-15 minutit kuni küpsised on helekollased. Lase küpsistel jahtuda.
Raputa peale tuhksuhkur ♥
Roosikeeks
Koostisosad: 4 muna; 125 g suhkrut (u 1,5 dl); 120 g nisujahu (u 2 dl); 150 g sulatatud võid; 1 tl küpsetuspulbrit; 1 spl Rosaya orgaanilist roosivett; näpuotsaga soola
Pane toasoojad munad vahustamisnõusse, lisa suhkur ja roosivesi. Mikserda 10-15 minutit kuni saad ilusa koheva ja heleda munavahu. Sõelu juurde jahu ja sool ning sega läbi. Ettevaatlikult sega juurde veidi jahtunud sulavõi. Kalla tainas võitatud keeksivormi ning küpseta kohe 180-kraadises ahjus umbes 50 minutit – kuni keeks on pealt kuldne. Küpsust kontrolli puutikuga ♥